Καβάλα: Επανέρχεται η καιρική αστάθεια με βροχές και καταιγίδες

Πού υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εκδήλωσης των φαινομένων-Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav

Η αστάθεια θα επιστρέψει στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και στον Νομό Καβάλας από την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, ενώ θα κορυφωθεί από το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2022 και μετά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ομάδα του Metaokav, τις επόμενες ώρες αναμένεται εκδήλωση τοπικών φαινομένων σε 2 φάσεις. Από τις πρώτες απογευματινές ως τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών-μπόρας στην περιοχή μας.

Η πιθανότητα αυτή είναι:

  • Πολύ υψηλή στα βόρεια-βορειοδυτικά ορεινά του Νομού
  • Υψηλή στα υπόλοιπα ορεινά του Νομού
  • Αξιόλογη στα πεδινά τμήματα στο βόρειο-βορειοδυτικό και δυτικό κομμάτι του Νομού, καθώς και σε πεδινά κοντά σε ορεινούς όγκους (ιδίως σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο)
  • Μικρή πιθανότητα στα νοτιοδυτικά και κεντρικά πεδινά τμήματα
  • Πολύ μικρή σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα

Εν συνεχεία τα οποία φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Ωστόσο κατά τις νυχτερινές ώρες και αργά το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα και προς τα ξημερώματα της Πέμπτης αναμένεται εκδήλωση εκ νέου τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι πιθανότητες εκδήλωσης των φαινομένων είναι υψηλότερες στα νοτιότερα τμήματα του Νομού, ενώ αυτές οι πιθανότητες μειώνονται όσο κινούμαστε στα βορειότερα τμήματα.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.