ΕΟΣ Καβάλας 1933: Θαυμάζοντας την ομορφιά της Καβάλας από ψηλά [φωτογραφίες]

140 και πλέον μέλη του συλλόγου πήραν μέρος στην εξόρμηση στο περιαστικό δάσος της πόλης με κατάληξη στον Σταυρό

Ακρως επιτυχημένη από πλευράς συμμετοχής του κόσμου ήταν η πορεία που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος 1933, στο περιαστικό δάσος της Καβάλας με κατάληξη τον Σταυρό, το απόγευμα της Τετάρτης 16/6.

Πάνω από 140 μικροί και μεγάλοι φίλοι του Συλλόγου, που πρόσφατα ολοκλήρωσε και τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνένωση του ΕΟΣ με τον ΣΧΟ Καβάλας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα γι’ αυτή την εκδρομή. Αν μάλιστα οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες ο κόσμος θα μπορούσε να απολαύσει και την ανατολή του φεγγαριού. Αρκέστηκε όμως να απολαύσει την ομορφιά της πόλης από ψηλά και φυσικά να αποτυπώσει τις στιγμές στις πολλές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με την ελπίδα ότι στην επόμενη εξόρμηση ο στόχος θα επιτευχθεί και οι φωτογραφίες θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Με αφορμή την επιτυχημένη εξόρμηση η διοίκηση του ΕΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στη δράση, η οποία αναφέρει:

«Ο «ΕΟΣ Καβάλας 1933» αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους 140 και πλέον μικρούς και μεγάλους φίλους που συμμετείχαν στην αποψινή πορεία που διοργάνωσε στο περιαστικό δάσος της Καβάλας. Ελπίζουμε την επόμενη φορά ο καιρός να βοηθήσει ώστε να θαυμάσουμε την ανατολή του Φεγγαριού πάνω από την όμορφη πόλη μας».

Κατά τα άλλα, το περασμένο Σάββατο 11 Ιουνίου, πέντε μέλη του ορειβατικού συλλόγου της πόλης μας επισκέφτηκαν την περιοχή της Ελάτης  και ανέβηκαν στην ψηλότερη κορυφή του βουνού Κόζιακας (1901μ) πραγματοποιώντας μία διάσχιση 18 χιλιομέτρων και 7 ωρών ενώ την επόμενη μέρα ανέβηκαν και στην κορυφή Μαυροπούλι (1721μ) πάνω από το χωριό Στουρναρέικα που γνωστή για την εξαιρετική θέα που προσφέρει σε όλη την περιοχή της Νότιας Πίνδου.

Το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου ο Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1933 συνεχίζοντας την πλούσια δράση του, θα συμμετέχει με πεζοπορίες και αναρρίχηση στο WoodWaterWild φεστιβάλ της Παλιάς Καβάλας.