ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα: Γιατί δεν «συνεργάστηκε» ο Δήμος Καβάλας με τον Άλεξ Χαντιτάτζι

Ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης εξηγεί πού κόλλησε η διαπραγμάτευση με τον Ιρανοκαναδό επιχειρηματία που αποχώρησε από τη διοίκηση του ΑΟΚ

Ενας από τους βασικούς λόγους που επικαλέστηκε ο Άλεξ Χαντιτάτζι για την αποχώρηση του από τον ΑΟΚ ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρξε η συνεργασία που θα επιθυμούμε με τον Δήμο Καβάλας σε ότι έχει να κάνει με τις εργασίες στο «Ανθή Καραγιάννη» και με το αίτημα του για τη μίσθωση του γηπέδου.

Ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μιλώντας στον Alpha Radio 88.6 για τo θέμα της μίσθωσης τόνισε ότι «ο κ. Χαντιτάτζι ζήτησε την παραχώρηση για δέκα χρόνια. Ο Δήμος δεν μπορεί να παραχωρήσει το γήπεδο για δέκα χρόνια  γιατί δεν είναι μόνο για την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και τους αθλητές του στίβου οι οποίοι ανησύχησαν γι αυτό. Ήθελε να γίνονται στο γήπεδο εκδηλώσεις για να έρχονται λεφτά και το βασικότερο ήταν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να το κάνει εκ του νόμου, ούτως ή άλλως. Ζητούσε ακόμη μέσα από μια λίστα αιτημάτων να αλλάξουν οι προβολείς για να γίνονται νυχτερινοί αγώνες, να μπουν 3000 καθίσματα, να αλλάξουν τα τζάμια στα θεωρεία τα δημοσιογραφικά, να φτιαχτούν οι τουαλέτες, που είναι πολύ καθαρές. Αν εξαιρέσουμε το περιβόητο αποδυτήριο των διαιτητών, είπαμε πως θα το φτιάξουμε, δίνοντας 30.000 ευρώ. Η διαδικασία όμως είναι αργή, όμως ήδη έχει μπεί εργολάβος  για να κάνει τις δουλειές.  Ζήτησε επίσης να του δώσουμε  τις 80.000 του Δήμου και της Περιφέρειας για να τα φτιάξει όλα αυτός με δική του ευθύνη. Το θέμα είναι πως πρέπει να φτιάξουμε το πρόβλημα της υγρασίας.  Εγώ όμως δεν μπορώ να δώσω 80.000 στο χέρι του κ. Χαντιτάτζι, γιατί είναι παράνομο. Μου απάντησε λοιπόν με ύφος πως αυτά τα χρήματα θέλετε να τα δώσετε στους δικούς σας, λες και είμαστε χώρα της Μπανανίας. Δεν μίλησα,  γιατί δεν ήθελα να πυροδοτήσω καταστάσεις. Δεν μπορεί όμως να πεί ότι του φταίνε οι φίλαθλοι που δεν πήραν 3000 εισιτήρια διαρκείας».

Συνεχίζοντας ο κ. Μουριάδης πρόσθεσε: «Του εξήγησα πως δεν μπορεί να γίνει μίσθωση και όμως επέμενε. Εδώ δείχνει ότι θα ήθελε να κρατήσει την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως έβαλε κάποια χρήματα, έγινε η  προσπάθεια να μείνει η ομάδα στην  super League 2 . Είχε μια άλλη άποψη επιχειρηματική και είδε πως δεν τον συμφέρει να βάζει χρήματα στην ομάδα. Βέβαια υπάρχουν ομάδες που έχουν ιδιόκτητο γήπεδο, στις οποίες μπορεί να επενδύσει ο κ Χαντιτάτζι».