Παναγιώτης Παπαδόπουλος: Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε μας μπαμπά…

Το συγκινητικό «αντίο» του προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στον πατέρα του, Ηλία

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 άφησε την τελευταία του πνοή στην Καβάλα ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Παπαδόπουλος, μετά από πολλές «περιπέτειες» που είχε με την υγεία του τα τελευταία χρόνια. Ήταν 84 ετών.

Ο Ηλίας Παπαδόπουλος ήταν από τα πλέον ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, από τα ιδρυτικά στελέχη του Κινήματος, έχοντας διατελέσει Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής και μετέπειτα βουλευτής Καβάλας για σχεδόν είκοσι χρόνια, από το 1981 έως και το 1993 και από το 1996 έως και το 2000.

Απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του ΑΠΘ, ο Ηλίας Παπαδόπουλος διατηρούσε στην πόλη της Καβάλας Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Με το πέρας της κοινοβουλευτικής του πορείας ασχολήθηκε με τον χώρο των ΜΜΕ, εκδίδοντας την Καθημερινή Εφημερίδα της Καβάλας Νέα Εγνατία, μέχρι και το 2008.

Η κηδεία του Ηλία Παπαδόπουλου έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Μαρτίου 2023 και, λίγες ώρες μετά, ο γιος του Παναγιώτης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, ανήρτησε το δικό του «αντίο» στον πατέρα του, Ηλία.

«Αγαπημένε μας μπαμπά,
Σε θυμόμαστε πάντα κοντά μας. Για σένα η γυναίκα σου και τα παιδιά σου ήταν το πιο σπουδαίο απ’ όσα είχες. Πατέρας στοργικός, με τις πλάκες σου αλλά και αυστηρός, με αρχές.

Από παιδιά σε θυμόμαστε να ενδιαφέρεσαι με πάθος για τα κοινά. Υπήρξες ένας αγνός ιδεολόγος που υπερασπίζονταν με πίστη τις θέσεις του. Τα χρόνια που ήσουν βουλευτής έδωσες αγώνες για τον τόπο μας και για τα προβλήματα των Καβαλιωτών που σε τίμησαν πολλές φορές εκλέγοντάς σε να τους εκπροσωπείς. Δεν δίστασες να έρθεις σε σύγκρουση όταν έβλεπες ότι οι ανησυχίες σου δεν εισακούγονταν. Θαρραλέος και αντισυμβατικός, δεν το έβαζες ποτέ κάτω. Μας δίδαξες με το παράδειγμά σου αγωνιστικότητα, επιμονή, ήθος, ευπρέπεια.

Η ζωή ήταν για σένα μια περιπέτεια και ζούσες έντονα την κάθε μέρα. Με ό,τι καταπιάστηκες στη ζωή σου –διδασκαλία, πολιτική, δημοσιογραφία– το υπηρέτησες ακούραστα, με νεανικό ενθουσιασμό αλλά και με αυστηρότητα. Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκες τις αρχές σου, ήταν ότι πιο πολύτιμο είχες.

Αγαπούσες τους Καβαλιώτες, όταν ήσουν βουλευτής πριν πας στο γραφείο σου το Σάββατο περνούσες μια βόλτα από το παζάρι, για να «χαϊδευτείς» όπως έλεγες με τους συμπολίτες σου. Είχες τη χαρά να μοιραστείς τη ζωή σου με το σταθερό στήριγμά σου, τη γυναίκα που ήταν εκεί στα καλά και στα δύσκολα, να δεις παιδιά κι εγγόνια, γαμπρούς και νύφες.

Τελευταία η υγεία σου είχε κλονιστεί. Αυτές τις μέρες του μεγάλου πόνου για τον τόπο μας, βρήκες την ευκαιρία κι εσύ να μας αφήσεις διακριτικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Καλό σου ταξίδι, μπαμπά»!