Στην Καβάλα το Celebrity Infinity, το μεγαλύτερο πλοίο που έχει καταπλεύσει ποτέ στην πόλη [φωτογραφίες]

Λόγω μεγέθους και βυθίσματος το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει εκτός λιμανιού και οι 2.000 και πλέον επιβάτες του θα μεταφερθούν στο λιμάνι με λάντζες

Νωρίς το πρωί της Τρίτης 21 Μαΐου 2024 κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το 294 μέτρων κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity της Celebrity Cruises.

Είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει καταπλεύσει ποτέ στο «Απόστολος Παύλος», ενώ αναμένεται να καταπλεύσει στην Καβάλα συνολικά έξι φορές μέσα στο 2024. 

Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο είναι το πρώτο για τη φετινή σεζόν κρουαζιέρας, μεταφέρει πάνω από 2.000 επιβάτες, με τους μισούς και πλέον να είναι αμερικάνοι.

Το θηριώδες πλοίο λόγω μεγέθους και βυθίσματος θα παραμείνει αρόδο (εκτός λιμανιού), με τους επιβάτες να μεταφέρονται στο λιμάνι με λάντζες (μικρές βάρκες).

Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να αποπλεύσει σήμερα το απόγευμα για να συνεχίσει την κρουαζιέρα του στο Αιγαίο.