Το Lydia Aerodrome ανοίγει… νέους διαδρόμους δράσεων: Στην Καβάλα οι Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών!

Τους αγώνες τους διοργανώνει η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία. Πότε είναι ανοιχτό το event για το κοινό και οι ώρες των αγώνων οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν με επίκεντρο το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα

Δεν έχει πολύ καιρό που το LGKM Lydia Aerodrome στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας αναγεννήθηκε και ήδη… πετάει σε πολλά πεδία. Το τελευταίο είναι αυτό του αεραθλητισμού, καθώς η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ) διοργανώνει τους Πανελλήνιους Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών τριών αξόνων 2024 με επίκεντρο τον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος εννιά αεροσκάφη, ενώ το σύνολο των πτήσεων θα είναι 27, με το κύριο event να είναι το Σάββατο 09:30-13:30, ανοιχτό για το κοινό.

Τα αεροσκάφη θα έρθουν από την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και θα φύγουν το μεσημέρι της Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

Λίγα λόγια για το άθλημα

Τα υπερελαφρά (Ultralights) είναι η εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να πετάξουν με μικρότερο κόστος εκπαίδευσης και χρήσης σε σχέση με τα κλασσικά αεροσκάφη της Γενικής Αεροπορίας.

Τα πιο σύγχρονα υπερελαφρα αεροσκάφη είναι κατασκευασμένα με χρήση σύνθετων υλικών και αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία αεροσκαφών της Γενικής Αεροπορίας που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους.

Ο λόγος είναι απλός: Είναι φθηνότερα για να τα αγοράσει κανείς, πιο απλά στη συντήρηση και το κυριότερο, το κόστος πτήσης και εκπαίδευσης των νέων χειριστών είναι πιο προσιτό.

Για να αποκτήσει κάποιος ερασιτεχνικό πτυχίο χειριστού ελαφρών αεροσκαφών (PPL) θέλει τουλάχιστον 200 ώρες εκπαίδευσης εδάφους και 45 ώρες πτήσης πριν περάσει τις απαιτούμενες εξετάσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.