Ο καιρός στην Καβάλα: Έσπασαν τα κοντέρ τα θερμόμετρα σε Ελευθερούπολη και Δάτο

Τη μεγαλύτερη θερμοκρασία για φέτος κατέγραψαν οι δύο μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Meteokav στις εν λόγω περιοχές

Η μεγαλύτερη θερμοκρασία του φετινού καλοκαιριού μέχρι τώρα, ήτοι 38,9 °C καταγράφηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024 σε δύο μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Meteokav και συγκεκριμένα στην Ελευθερούπολη [μπείτε εδώ] και στο μετεωρολογικό σταθμό του Δήμου Καβάλας στο Δάτο [μπείτε εδώ].

Και οι δύο περιοχές αποτελούν σημεία όπου ο καύσωνας παρουσιάζει έμφαση, αφού βρίσκονται αντίστοιχα το πρώτο κοντά στο Παγγαίο και το δεύτερο στο εσωτερικό του κάμπου [διαβάστε εδώ την πρόγνωση καιρού από την ομάδα του Meteokav].

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θερμοκρασιακό εύρος στο Δάτο που ξεπέρασε τους 20°C, κάτι που αναδεικνύει την έντονη ηπειρωτικότητα της περιοχής (εσωτερικό του κάμπου) που σε συνδυασμό με τις συνθήκες καύσωνα (ευνοούν συνήθως την απότομη πτώση της θερμοκρασίας μέσα στη νύχτα στους κάμπους λόγω αίθριου καιρού και σχετικής άπνοιας-αναστροφή ακτινοβολίας) έδωσαν αυτήν την εντυπωσιακή τιμή.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω τιμή είναι ναι μεν σπάνια, αλλά στο εσωτερικό κάμπων τους καλοκαιρινούς μήνες θερμοκρασιακά εύρη της τάξης των 17-19°C είναι συχνά.

Περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meteokav εδώ.