Οι επαγγελματίες της Νέας Περάμου θέλουν φως στην Ανακτορούπολη

Επιστολή του Συλλόγου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας με την οποία ζητά την εκπόνηση μελέτης για τον φωτισμό του Αρχαιολογικού χώρου για να ενισχυθεί η επισκεψημότητα αλλά και η μοναδικότητα του

Την εκπόνηση μελέτης για τον φωτισμού του αρχαιολογικού χώρου της Ανακτορούπολης στη Νέα Πέραμο, ζητάει από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, ο τοπικός Σύλλογος Επαγγελματιών.

Με επιστολή που απέστειλε και η οποία κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές Καβάλας και τον Δήμο Παγγαίου, τονίζει ότι ο συγκεκριμένος χώρος, έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής και στην τουριστική της ανάπτυξη.

Η επιστολή αναφέρει σχετικά: «Αξιότιμοι/ες, Με το παρόν αίτημα, θα θέλαμε να εκφράσουμε το ενδιαφέρον μας για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ανακτορούπολης, που βρίσκεται στη Νέα Πέραμο Καβάλας, μέσω της εκπόνησης και εφαρμογής μελέτης φωτισμού.

Ο συγκεκριμένος χώρος, εκτός από την ιστορική και πολιτιστική του σημασία, έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής και στην τουριστική της ανάπτυξη. Ο κατάλληλος φωτισμός του μνημείου θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα, θα αναδείξει τη μοναδικότητά του και θα ενισχύσει την ασφάλεια του χώρου κατά τις βραδινές ώρες.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα εκπόνησης σχετικής μελέτης φωτισμού, σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές προστασίας και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και ειδικούς μελετητές.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση και πρόθυμοι να συνδράμουμε όπως είναι απαραίτητο».