Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε Καβάλα και Θάσο

Ο σεισμός είχε διάρκεια και βοή. Ακολούθησαν άλλες τρεις δονήσεις πάνω από 3 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο ήταν στο Άγιο Όρος

Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Άγιο Όρος το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Ιουνίου 2025, λίγο πριν τις 16:00. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο του σεισμού είναι στον θαλάσσιο χώρο σε απόσταση μόλις εφτά χιλιόμετρα δυτικά από τις Καρυές.

Ο σεισμός, κατά την ίδια αυτόματη ανάλυση, είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα, είχε διάρκεια και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Καβάλα και Θάσο και σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολούθησαν άλλες τρεις δονήσεις πάνω από 3 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ.