Δύο ορειβάτες δέχθηκαν επίθεση από αρκούδα στο όρος Φρακτό στη Δράμα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας εκ των δύο έχει τραυματιστεί, καθώς φέρεται να δέχθηκε επίθεση από το μεγαλόσωμο ζώο, με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό ενώ ο δεύτερος ορειβάτης, προσπαθώντας να γλυτώσει, φαίνεται να σκαρφάλωσε σε δέντρο, απ’ όπου κάλεσε σε βοήθεια και παραμένει εγκλωβισμένος, υπό την απειλή της αρκούδας που φέρεται να παραμένει στην περιοχή.
Στο σημείο σπεύδουν 19 διασώστες της βάσης ετοιμότητας Παρανεστίου του ΟΦΚΑΘ, ενώ κινητοποιήθηκαν και δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό των ορειβατών και τη διαχείριση του συμβάντος.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ».
Σε σχετική ανάρτηση προχώρηση και ο πρόεδρος των εθελοντών διασωστών της ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, τονίζοντας ότι στην περιοχή σπεύδουν και μέλη της ομάδας από τη βάση ετοιμότητας στο Παρανέστι.
Να σημειωθεί ότι το Φρακτό, με 1.953 υψόμετρο, αναπτύσσεται κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία και αποτελεί τμήμα της οροσειράς Κεντρικής Ροδόπης, διατηρώντας πλούσια βιοποικιλότητα και άγρια ζωή. Στο νότιο τμήμα του υπάρχει το Παρθένο Δάσος Φρακτού, το μοναδικό παρθένο δάσος στη χώρα μας και ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη.
*Πηγή: voria.gr