Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας: Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας!

Ο ΣΟ Καβάλας προκρίθηκε στο final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας και θα διεκδικήσει εκ νέου τον τίτλο στους αγώνες που θα γίνουν στο Λουτράκι μετά το τέλος του Πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής

O Κυπελλούχος Ελλάδος 2024 Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας προκρίθηκε στο final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας και έτσι θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Οι αγώνες ήταν πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι σε πολύ ισχυρές ομάδες καθώς στην φάση των 16 απέκλεισε τον Ιππότη Ρόδου με 2,5 – 1,5 ενώ στην φάση των 8 τον Άρη Θεσσαλονίκης με 3 – 1. Η αγώνες του final 4 του Κυπέλλου θα γίνουν στο Λουτράκι Κορινθίας στις 5 και 6 Ιουλίου μετά το πέρας του Πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής.

Οι νικητές του τουρνουά Rapid

Εν τω μεταξύ, με το σκακιστικό τουρνουά Rapid που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας στον Δημοτικό Κήπο, συνεχίστηκαν το πρωί του Σαββάτου 21 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας «Ελευθέρια 2025». Περίπου 70 σκακιστές, χωρισμένοι σε τρεις κατηγορίες (Μεγάλοι και Σκακιστές με διεθνή αξιολόγηση, Σκακιστές μέχρι 12 ετών και Σκακιστές μέχρι 8 ετών), πήραν μέρος σε ένα γρήγορο τουρνουά επτά γύρων, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις σε όσους είχαν την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουν.

Απόλυτος νικητής με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες αναδείχτηκε ο Γιώργος Κετζετζής , με τον Χαράλαμπο Θεοδωρίδη με 6 βαθμούς να είναι δεύτερος και τον Κώστα Σαμαρίδη με 5 β. να είναι τρίτος.

Πρώτη σκακίστρια η Δέσποινα Τζίμα, 1ος έφηβος ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος, 1ος παίδας ο Παναγιώτης Δραγούμης, 1ος Παμπαίδας ο Ανέστης Τοσίδης και 1η Νεάνιδα η Βασιλική Γεωργίου.

Στον Β’ Όμιλο πρώτος με 6/7 ήταν ο Αργύρης Σωτηρόπουλος, δεύτερη με 5,5/6 η Έφη Ποιμενίδου, τρίτη με 5/6 η Μαρίνα Κιουρκτσίδου και πρώτο κορίτσι η Κατερίνα Σιναπλίδου.

Στον Γ’ Όμιλο πρώτος με 7 /7 ο Γιάννης Τζούμας, 2ος με 6/7 ο Αλέξανδρος Φουντουκάς, 3ος με 5/7 ο Σωτήρης Αντωνιάδης και 1ο κορίτσι η Αφροδίτη Τσακμάκη.