Κινηματογραφικές νύχτες στο bar Λamda με την υπογραφή του ΣΦΓΤ Καβάλας

Ξεκινάει το αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο με την ταινία La festa del ritorno/Η γιορτή της επιστροφής

Η Κινηματογραφική Λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025 στις 20:00 προβάλλει με ελληνικούς υπότιτλους και με ελεύθερη είσοδο, στο bar Λamda, (οδός Αμύντα αρ. 21 κτήριο Δημοτικής Αγοράς, εξωτ. σκάλα, υπόγειο) την ταινία La festa del ritorno/Η γιορτή της επιστροφής (Σκηνοθεσία L. Adorisio, 2023, 103΄, Ιταλία).

Η ιστορία ενός πατέρα και ενός γιου, στην Καλαβρία, τη δεκαετία του ’70: Ένα νεαρό αγόρι που αναγκάστηκε να μεγαλώσει, παρά τη θέλησή του, πολύ γρήγορα και ένας άντρας που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει για να συντηρήσει την οικογένειά του. Ένα μυστικό που πρέπει να φυλαχτεί και μια αγάπη που έζησε μακριά από το σπίτι. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Lorenzo Adorisio, ήδη έμπειρου διευθυντή φωτογραφίας, βασισμένο στο ομώνυμο λογοτεχνικό έργο του Carmine Abate.

Η ταινία είναι η πρώτη του αφιερώματος στον ιταλικό κινηματογράφο, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, τον Ιταλοελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Amici di Leros” και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ).

Ηθοποιοί: Alessio Praticò, Carlo Gallo, Annalisa Insardà, Anna Maria De Luca, Federica Sottile, Daniele Procopio.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: L. Adorisio.

Μουσική: Elisabetta Serio.

Το bar Λamda θα λειτουργεί αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των θεατών τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της προβολής.

Υπάρχει δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στον χώρο ανθρώπων με κινητικά προβλήματα με το ασανσέρ της Δημοτικής Αγοράς που έχει είσοδο/έξοδο στην οδό Αμύντα.

Για πληροφορίες συνόψεων όλων των ταινιών μπείτε εδώ και εδώ.