Καβάλα: 7 χρόνια πεσμένη γέφυρα. Οι αρχιτέκτονες της πόλης παίρνουν τον λόγο

Ημερίδα με εισήγηση και προτάσεις διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας

7ολόκληρα χρόνια συμπληρώθηκαν τον περασμένο μήνα από τη μέρα που η γέφυρα κάτω από το παλιό Νοσοοκομείο της Καβάλας κατέρρευσε ένα απόγευμα, ευτυχώς δίχως να σημειωθεί τραυματισμός ανθρώπου ή, ακόμα χειρότερα, απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Ήταν 9 Νοεμβρίου 2018, όταν κατά τη διέλευση ενός γερανοφόρου οχήματος από το σημείο, η γέφυρα «άνοιξε» στα δύο και έκτοτε, η «πεσμένη γέφυρα της Καβάλας» στέκει εκεί, πεσμένη, κάτι σαν «μνημείο» της πόλης, το οποίο μάλιστα έχει καταχωριστεί και στους χάρτες της Google ως… αξιοθέατο.

Επτά χρόνια μετά, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας διοργανώνει ημερίδα για το θέμα, με τίτλο «Από τους αγεφύρωτους δρόμους στις αστικές συνδέσεις. Προβληματισμοί και προτάσεις».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025, στις 18:00, στη Μεγάλη Λέσχη.

Ομιλητές θα είναι η Αρχιτέκτων-Μηχανικός ΑΠΘ Δρ Σαπφώ Αγγελούδη και ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Νικόλαος Λιανός, ενώ θα παρουσιαστεί εισήγηση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων καθώς και προτάσεις από μέλη του ΣΑΝΚ.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Καβάλας.