Τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), Μενέλαο Γαρδικιώτη υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος στο γραφείο του την Τρίτη 23 Ιουνίου 2026. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη, στην κοινή αγροτική πολιτική, στο περιβάλλον, στα τρόφιμα και στον ρόλο των γεωτεχνικών επιστημόνων στη διαμόρφωση του μέλλοντος του πρωτογενούς τομέα.
Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ για την επίσκεψή του, επισημαίνοντας τη διαχρονική συμβολή του Επιμελητηρίου στην προώθηση σύγχρονων και ευρωπαϊκών προσεγγίσεων στα ζητήματα που αφορούν τον αγροδιατροφικό τομέα και το περιβάλλον. Όπως ανέφερε, «η κοινή αγροτική πολιτική, τα θέματα του περιβάλλοντος, των τροφίμων και της περιφερειακής ανάπτυξης είναι θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη συνδρομή των γεωτεχνικών επιστημόνων προκειμένου να μπορούμε να δούμε μια πιο ευρωπαϊκή και μια πιο σύγχρονη άποψη». Παράλληλα, εξήρε την καλή συνεργασία της Περιφέρειας με το τοπικό παράρτημα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ ευχαρίστησε τον κ. Μαρκόπουλο για την υποδοχή και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωτογενής τομέας τονίζοντας την ανάγκη στήριξής του , σημειώνοντας ότι «πρέπει να παλέψουμε για έναν πρωτογενή τομέα, ο οποίος δοκιμάζεται τον τελευταίο καιρό σε μεγάλο βαθμό». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον ρόλο των Περιφερειών στον σχεδιασμό της αγροτικής πολιτικής, αναφέροντας πως «το σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα του αύριο δεδομένα πρέπει να περνάει μέσα από τις Περιφέρειες».
Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι κεντρική διοίκηση και Περιφέρειες οφείλουν να συνεργαστούν για τη διαμόρφωση μιας σταθερής στρατηγικής που θα προσφέρει στους αγρότες προοπτική και ένα καλύτερο μέλλον.
Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη βούληση για στενότερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του ΓΕΩΤΕΕ, με κοινό στόχο τη στήριξη των ανθρώπων της παραγωγής και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου για τον πρωτογενή τομέα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καβάλας, Αϊναλίδου Θάλεια και ο Γενικός Γραμματέας της διοικούσης επιτροπής του παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε στον κ. Γαρδικιώτη μία αναμνηστική πλακέτα από την Καβάλα και μία πολυτελή έκδοση της ΠΑΜΘ για την Ανατολική Μακεδονία.