Νεκρή Caretta Caretta εντοπίστηκε στην παραλία του Παληού

Η θαλάσσια χελώνα βρέθηκε στην παραλία «Il Primo» – Ενημερώθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου «ΝΩΕ» και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ταφή της

Mία νεκρή θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta εντοπίστηκε στην παραλία του Παληού, στην περιοχή «Il Primo». Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Δήμου Παγγαίου «ΝΩΕ» Χρήστος Παλληκάρας, ο οποίος προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και στον συντονισμό των προβλεπόμενων διαδικασιών για την ασφαλή ταφή της χελώνας.

Η Caretta caretta αποτελεί προστατευόμενο είδος και η παρουσία της στις ελληνικές θάλασσες καθιστά κάθε αντίστοιχο περιστατικό ιδιαίτερα σημαντικό, υπενθυμίζοντας την ανάγκη προστασίας της θαλάσσιας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.