Από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης του αγώνα του Νέστου με την ΑΕΚ για το κύπελλο Ελλάδας, το ζητούμενο για το συγκρότημα της Χρυσούπολης δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα της αναμέτρησης (μιας και θα ήταν δύσκολο να πάρει κάτι θετικό κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας), όσο η ιστορικές στιγμές που θα ζούσε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα για την 1η αγωνιστική της League Phase της διοργάνωσης.
Από την άποψη αυτή το συγκρότημα του Τίμου Καβακά μόνο κερδισμένο ήταν από το παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη δημοσιότητα αλλά και πολλά θετικά σχόλια για το κλίμα που επικράτησε στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Στάδιο της Χρυσούπολης! Το κλίμα ήταν εξαιρετικό στο χορτάρι αλλά και τις εξέδρες και δεν είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κανείς ότι ο αγώνας ήταν πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου.
Στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και επικράτησε δίκαια με 2-0, ξεκινώντας έτσι με το δεξί στη διοργάνωση. Είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσε να έχει φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Όσο για το Νέστο, πάλεψε φιλότιμα ειδικά στη μεσαία γραμμή και την άμυνα, όμως δεν ήταν καθόλου επικίνδυνος στην επίθεση. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής.
Γκολ και φάσεις
- Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 9ο λεπτό είχε δοκάρι με το οριζόντιο δοκάρι που είχε ο Γκατσίνοβιτς στην προσπάθεια του να «κρεμάσει» τον Αστρά, ενώ στο επόμενο λεπτό έγινε το 0-1 με δυνατό γυριστό σουτ του Ζίνι ύστερα από πάσα του Αριάγκα.
- Ο Νέστος είχε μια καλή στιγμή στο 47’ με τον Γιακουμάκη που πλάσαρε υπό την πίεση του Αλεξίου, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ, ενώ στο 62’, ο Μάνταλος σέντραρε, ο Αστράς έκανε άστοχη έξοδο, αλλά ο Ζίνι πλάσαρε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Νέστου έκανε διπλή απόκρουσε σε πλασέ των Ζίνι και Καλοσκάμη.
- Τέλος στο 83ο λεπτό έγινε το 0-2 όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάγερ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από αρκετά σώματα και ο Γκεοργκίεφ πήρε την κεφαλιά, στέλνοντάς την στα δίχτυα.
Οι Συνθέσεις
Νέστος Χρυσούπολης: Αστράς, Γκιώνης, Δερμιτζάκης, Παντεκίδης (66’ Καντάβε), Τριμμάτης (60’ Στοΐλκοβιτς), Μαϊδανός, Μπαλτάς, Θωμαΐδης, Κασέμι (66’ Σαπουντζής), Τότσκα και Γιακουμάκης.
ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Γκεοργκίεφ, Βίντα, Αλεξίου, Λυκογιάννης (62’ Πήλιος), Κάιρινεν (62’ Μάγερ), Αριάγκα, Μάνταλος, Καλοσκάμης (84’ Αργυρίου), Γκατσίνοβιτς (84’ Ζούμπκοφ) και Ζίνι.
