Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος φέρεται να μετέφερε με αυτοκίνητο εννέα μη νόμιμους μετανάστες, προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2026 αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ξάνθης-Καβάλας, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν και έλεγξαν ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άνδρας. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο όχημα επέβαιναν εννέα άτομα, τα οποία ο οδηγός μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας. Ο φερόμενος διακινητής συνελήφθη από τους αστυνομικούς.
Στο πλαίσιο της υπόθεσης κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς και κινητό τηλέφωνο, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Την ίδια ημέρα καταγράφηκε και δεύτερη, ξεχωριστή υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Διδυμοτείχου-Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, μετέφερε με ΙΧ τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες προς την ενδοχώρα.
Συνολικά, στις δύο επιχειρήσεις σε Καβάλα και Έβρο συνελήφθησαν δύο διακινητές και εντοπίστηκαν 13 μη νόμιμοι μετανάστες, ενώ κατασχέθηκαν τα οχήματα και κινητά τηλέφωνα.