ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας: Άνι 16–Ίδια όνειρα, ίδια προβλήματα

Ένα ισχυρό μήνυμα για την ασφάλεια των αθλητών και την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων πριν την έναρξη του αγώνα με τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη  στην πρεμιέρα της National League 2

Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της National League 2 η ανδρική ομάδα της Αγίας Βαρβάρας . Στο ΔΑΚ Ποταμουδίων, τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη επικράτησαν δίκαια με 68-79, κατακτώντας το ροζ φύλλο αγώνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 21-28 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ στο ημίχρονο η διαφορά έφτασε στους δέκα πόντους (36-46). Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο Φρυγανιώτης διατήρησε τον έλεγχο και έφτασε δίκαια στη νίκη.

Δεκάλεπτα:21-28, 36-46, 50-69, 68-79.

ΜΠΑΣ Αγίας Βαρβάρας (Μυτικόπουλος): Κουμλελής Σταύρος 16 (1), Μπανάσας Κωνσταντίνος 10 (2), Ιωαννίδης Ευγένιος 13 (1), Πρεμέτης Δημήτριος 13 (2), Δερβεντζής Νικόλαος 5 (1), Μάρκου Λάζαρος 5 (1), Πέπα Μάριο 2, Γεωργιάδης Ανέστης 4, Ιωαννίδης Ρενέ, Χίντρι Έγκι, Θεοδοσιάδης Ιωάννης, Μάρκου Άγγελος.

ΜΑΣ Εκπ. Φρυγανιώτη (Χατζηκυριακίδης): Μπρόζος Γεώργιος 17 (2), Ιωαννίδης Αλέξανδρος 20 (5), Παπαδημητρίου Ηλίας 10 (2), Αναστασόπουλος Νικόλαος, Κεχαγιάς Ιωάννης 7 (1), Στοΐτσης Γεώργιος 12, Παππάς Σπυρίδων 6, Τακιανός Ιωάννης 2, Καμπερίδης Πασχάλης 5, Παπακώτουλας Κωνσταντίνος, Σιώπης Νικόλαος.

Ισχυρό μήνυμα για την ασφάλεια των αθλητών

Υπήρχαν όμως στιγμές πριν από το τζάμπολ του αγώνα πολύ πιο σημαντικές από οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, οι αθλητές της Αγίας Βαρβάρας και των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου, στέλνοντας από κοινού ένα ισχυρό μήνυμα για την ασφάλεια των αθλητών και την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Στα χέρια τους κράτησαν μια μπλούζα με το μήνυμα:

«Άνι 16 – Ίδια όνειρα, ίδια προβλήματα»

Μια συμβολική κίνηση με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 16χρονου Άνι Γκάνα, στη Θάσο, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στην Παναγία.

Γιατί πίσω από κάθε φανέλα υπάρχει ένα παιδί.

Πίσω από κάθε αγώνα υπάρχουν όνειρα, οικογένειες και άνθρωποι που περιμένουν τα παιδιά τους να επιστρέψουν με ασφάλεια στο σπίτι.

Η ασφάλεια στους αγωνιστικούς χώρους δεν μπορεί να είναι πολυτέλεια και δεν μπορεί να περιμένει. Είναι υποχρέωση όλων μας απέναντι στα παιδιά που αθλούνται. Συγχαρητήρια στους αθλητές και στους ανθρώπους και των δύο ομάδων για το μήνυμα που έστειλαν. Συγχαρητήρια στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη για τη δίκαιη νίκη.

«Για τη Santa, το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε. Συνεχίζουμε τη δουλειά και στρέφουμε πλέον την προσοχή μας στη 2η αγωνιστική, όπου η ομάδα μας ταξιδεύει στη Σταυρούπολη για ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Μία ομάδα. Μία οικογένεια», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.