Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026 το Παλαιοχώρι του Δήμου Παγγαίου και το Καστανόδασος, πλημμύρισαν από κόσμο κάθε ηλικίας με αφορμή την Ημέρα Κάστανου 2026. Ψητά και βραστά κάστανα, κόκκινο κρασί και οι ομορφιές της φύσης, με επίκεντρο την παράδοση και το πολύτιμο τοπικό προϊόν, γέμισαν το πανέμορφο πράσινο τοπίο με ζωή, μέσα από μια εκδήλωση-θεσμό την οποία διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου, ο Δήμος Παγγαίου και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Την τιμητική της είχε και η παραδοσιακή μουσική και ο χορός από συγκροτήματα από το Παγγαίο, την Καβάλα, μέχρι και από τη Θεσσαλονίκη, πλαισιώνοντας την εκδήλωση με τον καλύτερο τρόπο.


Παράλληλα, την παραμονή της Ημέρας Κάστανου, αναβίωσε στην κεντρική πλατεία του Παλαιοχωρίου η Βραδιά Κάστανου με κάστανα βραστά και ψητά, κρασί, σουβλάκια και φυσικά παραδοσιακή μουσική.


