Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει

Πόσο σημαντική είναι η τηλεργασία; Πώς αυτή η πρακτική μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και τον τρόπο διεκπεραίωσης των εργασιών; Μπορεί όντως να αποτελέσει το μέλλον της εργασίας;


 

Της Μαρίας Καλογιώργη*

 


ΜΜόλις έναν χρόνο πριν η έννοια της τηλεργασίας ήταν για την πλειονότητα του εργασιακού κόσμου σχεδόν άγνωστη. Η τηλεργασία μπήκε στη ζωή πολλών εργαζόμενων ξαφνικά, απότομα και υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας χωρίς να υπάρχει κανενός είδους προετοιμασία ή περίοδος προσαρμογής για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Η πανδημία διαμόρφωσε ένα ριζικά διαφορετικό τοπίο και ανάγκασε τον εργασιακό κόσμο να αναδιοργανωθεί και να προσαρμοστεί.

Σύμφωνα με τους «Financial Times», η PwC μια εκ τον κολοσσών στις συμβουλευτικές υπηρεσίες ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι της θα μπορούν να προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους κατά μέσο όρο δυο με τρεις φορές την εβδομάδα ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες είτε από το σπίτι τους είτε από τον χώρο του εκαστοτε πελάτη και μετά το πέρας της πανδημίας. Θα δίνετε επίσης η δυνατότατα στους υπάλληλους να επιλέξουν από μόνοι τους το πρόγραμμα εργασίας τους έτσι ώστε να έχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα από το παραδοσιακό αυστηρό οκτάωρο. Η πανδημία διαμόρφωσε ένα ριζικά διαφορετικό τοπίο και ανάγκασε τον εργασιακό κόσμο να αναδιοργανωθεί και να προσαρμοστεί.

Πόσο σημαντική είναι, όμως, η τηλεργασία; Πώς αυτή η πρακτική μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και τον τρόπο διεκπεραίωσης των εργασιών; Μπορεί όντως να αποτελέσει το μέλλον της εργασίας;

Αυτό που διαφαίνεται στο μέλλον είναι ότι ο χρόνος που θα περνάνε οι εργαζόμενοι στο γραφείο  θα σημειώσει μια ραγδαία πτώση. Η παραδοσιακή εργασία στο γραφείο είναι αδύνατο να αντικατασταθεί με την εξ αποστάσεως εργασία και αυτό γιατί πέρα από από τις κατ ιδίαν συναντήσεις ο χώρος εργασίας σε ένα γραφείο προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δικτύωση.

Μια στρατηγική μπορεί να είναι να υπάρχουν ειδικές μέρες για τα meetings και την ομαδική εργασία και μερικές άλλες μέρες για τηλεργασία. Τα meetings πρόσωπο με πρόσωπο μπορεί να αφιερώνονται στη σκέψη και στη λήψη αποφάσεων, το σχεδιασμό νέων project ή τις δραστηριότητες για την ομάδα, ενώ η τηλεργασία θα χρησιμεύει για τις ατομικές εργασίες. Το γραφείο θα μπορούσε να επανασχεδιαστεί και αναδιοργανωθεί απομακρύνοντας τα μικρά γραφεία και δημιουργώντας περισσότερους συνεργατικούς χώρους. (www.thriveglobal.gr/, Αυτό είναι το μέλλον της τηλεργασίας το 2021, 5/2/2021)

Οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει ήδη να επενδύουν σε ευέλικτους χώρους εργασίας γεγονός που μπορεί να μειώσει αρκετά τα κτηματομεσιτικά τους έξοδα και να βελτιώσει έτσι την οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων σε αυτήν την παρατεταμένη περίοδο κρίσης.

Δεν θα πρέπει αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο χρόνος μετακίνησης από και προς τη δουλειά είναι ένας σημαντικός αρνητικός παράγοντας. Η τηλεργασία έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς εργαζόμενους να αποφύγουν πλήρως τις μετακινήσεις και να περάσουν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους. Η ιδέα της αποκέντρωσης στις μεγάλες πόλεις και η δημιουργία ενός συστήματος οπού περιφερειακά και άρα οικονομικότερα γραφεία που θα συνδέονται μεταξύ τους θα βοηθήσει ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος και το κόστος μετακινήσεις των εργαζομένων καθώς θα αυξηθεί σημαντικά ο ποιοτικός χρόνος για ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες.

Αξιοσημείωτο είναι το παράδειγμα της Ιρλανδίας καθώς σχεδιάζει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να εκμεταλλευτεί αυτή την «μοναδική ευκαιρία» που προσφέρουν οι αλλαγμένες λόγω κορωνοϊού εργασιακές συνήθειες προκειμένου να μετακινήσει κόσμο από τις μεγάλες πόλεις στην υπόλοιπη χώρα. Στα σκαριά βρίσκεται, πιο συγκεκριμένα, ένα δίκτυο κόμβων εργασίας από απόσταση (remote working hubs) και αναπλασμένων κέντρων σε μικρές ιρλανδικές πόλεις, με στόχο την αντιμετώπιση ενός μακροχρόνιου προβλήματος, του χάσματος μεταξύ αστικών περιοχών και υπαίθρου. (www.tanea.gr, Επιχείρηση «Αποκέντρωση» μέσω της τηλεργασίας, 1/4/2021)

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τη νέα τάση που έχει εμφανιστεί παγκόσμιος τα τελευταία χρόνια και αυτή δεν είναι άλλη από τους ψηφιακούς νομάδες, δηλαδή ατόμων που έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν απομακρυσμένα και μετακινούνται από χώρα σε χώρα. Η τάση αυτή έχει ενισχυθεί σημαντικά λόγο της πανδημίας έτσι πολλοί εργαζόμενοι που είχαν τη δυνατότητα επέλεξαν να μεταφερθούν σε χώρες με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Εκτιμάται ότι περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν παγκοσμίως ως ψηφιακοί νομάδες πριν την πανδημία και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια καθώς η απομακρυσμένη εργασία έχει γίνει πλέον πραγματικότητα για πολλές επιχειρήσεις και εργαζομένους.


*BA/Msc Accounting Audit & International Transactions