Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Καβάλας

Συνελήφθησαν στην πόλη της Καβάλας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 32, 30, 30 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη 37χρονο ημεδαπό, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2016, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, συνέλαβαν τον έναν 30χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του εντόπισαν και κατέσχεσαν:

  • πλήρη εξοπλισμό καλλιέργειας φυτών κάνναβης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αποτελούμενο από ειδικούς λαμπτήρες θέρμανσης, αυτοσχέδιους ανακλαστήρες και σύστημα εξαερισμού
  • 2 φυτά κάνναβης, ύψους από 5 έως 15 εκατοστών
  • 14 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 576,7 γραμμαρίων
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο μεσημέρι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, εντόπισαν τον έτερο 30χρονο να κατέχει φάκελο, ο οποίος περιείχε μία (1) νάιλον συσκευασία με κρυσταλλική αμφεταμίνη, βάρους 21,46 γραμμαρίων και μία (1) νάιλον συσκευασία με άγνωστη ουσία, βάρους 17 γραμμαρίων, τις οποίες, όπως προέκυψε, είχε αποστείλει ο 37χρονος και οι οποίες κατασχέθηκαν.

Στην τρίτη περίπτωση, την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, συνέλαβαν αρχικά τον 32χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 100 γραμμαρίων και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 32χρονος προμηθεύτηκε την ποσότητα ναρκωτικών που κατείχε από τον 23χρονο, στην οικία του οποίου εντόπισαν 1 νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.