Σύλληψη διακινητών στην Εγνατία Οδό

Προωθούσαν παράνομα στη χώρα 12 μη νόμιμους μετανάστες - 3 οι συλληφθέντες, ο ένας αναζητείται

Συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2016 στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, δύο υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας 41 και 28 ετών και ένας 26χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Πακιστάν. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο, μέχρι στιγμής, συνεργό τους ο οποίος δεν εντοπίστηκε και αναζητείται.

Το Αστυνομικό Δελτίο ειδικότερα, αναφέρει: Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι εντόπισαν τους δύο από αυτούς, ηλικίας 28 και 26 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που οδηγούσαν οι άλλοι δύο δράστες, με τα οποία μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο άγνωστος συνεργός, οδηγός του ενός  οχήματος, με το οποίο μετέφεραν επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.  Λίγο πιο κάτω, ακινητοποίησε το όχημα του και το εγκατέλειψε διαφεύγοντας τη σύλληψη. Κατασχέθηκαν τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πέντε (5) κινητά τηλέφωνα, εκατό (100) δολάρια Αμερικής και το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Καβάλας.