Στη «φάκα» της Αστυνομίας πιτσιρικάδες που έκλεβαν μηχανάκια το… 2015!

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές δικύκλων - Από 15 έως 18 χρονών οι δράστες

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις (4) κλοπές δικύκλων, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος του 2015,  στην πόλη της Καβάλας. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών, ηλικίας 18, 18, 17, 17, 17 και 15 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι δύο από τους δράστες, ηλικίας 18 και 17 ετών, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ενεργώντας, είτε από κοινού είτε ο καθένας μόνος του, αφαίρεσαν από την πόλη της Καβάλας, τέσσερα (4) δίκυκλα (2 μοτοσικλέτες και 2 μοτοποδήλατα).

Ακολούθως, δύο (2) από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα τα διέθεσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, στον άλλο 18χρονο και τον 15χρονο. Στη συνέχεια, ο 18χρονος πούλησε στον δεύτερο 17χρονο το ένα από τα παραπάνω δίκυκλα, ενώ αυτός με τη σειρά του διέθεσε, έναντι αμοιβής, τον κινητήρα του στον τρίτο 17χρονο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν δύο από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα,  ένας κινητήρας μοτοσικλέτας και ένας σκελετός μοτοποδηλάτου, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Κατά τον εντοπισμό των παραπάνω αφαιρεθέντων δικύκλων, του κινητήρα και του σκελετού, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν αλλοιώσει – αποσβέσει τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα από αυτά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.