Άλλη μια επιτυχία της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας

Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 7 άτομα κατηγορούμενα για διακίνηση, μεταφορά, αγορά και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση, ενώ μετέφεραν τα ναρκωτικά από την Αθήνα με το ΚΤΕΛ και με ιδιωτικά οχήματα

Συνελήφθησαν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου το απόγευμα και το βράδυ στο νομό Καβάλας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 7 άτομα, εκ των οποίων 5 ημεδαποί, ηλικίας 41, 31 (άντρες), 34, 25 και 25 ετών (γυναίκες) και 2 αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση, μεταφορά, αγορά και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι τουλάχιστον από το τέλος Οκτωβρίου του 2016, ο 29χρονος προμηθεύεται ναρκωτικά από μέλη κυκλώματος στην Αθήνα και στην συνέχεια, με τη βοήθεια σύνεργων του, τα μεταφέρει στην Καβάλα, όπου τα διακινεί σε χρήστες της περιοχής.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος μεταβαίνει στην Αθήνα, όπου προμηθεύεται ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες στη συνέχεια μεταφέρει με τη βοήθεια συνεργών του και τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς στην Καβάλα. Ακολούθως, μαζί με τον 41χρονο, διακινούν τα ναρκωτικά σε χρήστες του νομού Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν στην Καβάλα 4 από τους δράστες, ηλικίας 29, 31, 25 και 25 ετών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν να αποβιβάζονται από υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ και να κατέχουν 4 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2.603,2 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τους άλλους 3 δράστες, τους οποίους εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης–Καβάλας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 3,5 γραμμαρίων.

Στις οικίες των δραστών, καθώς και την κατοχή τους, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 19,7 γραμμαρίων, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, 4 εισιτήρια (τρένου και υπεραστικού λεωφορείου) και 9 κινητά τηλέφωνα.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλα.