Καβάλα: Μέσα σε μια βδομάδα «ξεκλήρισαν» τα αρδευτικά δίκτυα σε αγροτικές περιοχές

Συνελήφθησαν στο Ποδοχώρι 2 ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής οι οποίες εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας-Έκλεψαν πάνω από 700 υλικά άρδευσης κατά το διάστημα 7-14 Απριλίου 2017

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 701 κλοπές υλικών άρδευσης από αρδευτικά δίκτυα σε αγροτικές περιοχές του νομού Καβάλας, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 7-14 Απριλίου 2017.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τη Μεγάλη Πέμπτη 14 Απριλίου 2017 το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Ποδοχωρίου Καβάλας από τους παραπάνω αστυνομικούς, 2 ημεδαποί ηλικίας 54 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο, μετέβησαν σε αγροτική περιοχή της Μουσθένης Καβάλας, όπου αφαίρεσαν από αρδευτικά δίκτυα 48 υλικά άρδευσης (βάνες και τμήματα από βάνες).

Μετά την καταγγελία του περιστατικού οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκαν όλα τα παραπάνω αφαιρεθέντα υλικά άρδευσης, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι οι δύο δράστες, το χρονικό διάστημα 7-14 Απριλίου 2017, αφαίρεσαν από αρδευτικά δίκτυα σε αγροτικές περιοχές του νομού Καβάλας ακόμη 653 υλικά άρδευσης.

Κατασχέθηκαν ένα 1 αυτοκίνητο, 4 διαρρηκτικά εργαλεία και 1 φακός.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.