Καβάλα: Σύλληψη με καταδίωξη για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Εγνατία και για κατοχή ναρκωτικών στη Χρυσούπολη

Άλλη μια καταδίωξη, αυτή τη φορά στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας, με τον 33χρονο διακινητή των μεταναστών να προσκρούει σε περιπολικό στο λιμάνι Φίλιππος Β' και να συλλαμβάνεται τελικά στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης

Συνελήφθη την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 τις πρώτες πρωινές ώρες στο νομό Καβάλας από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες, από τους οποίους οι 11 ήταν υπήκοοι Συρίας και 1 υπήκοος Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Στον κόμβο Άσπρων Χωμάτων Καβάλας, ο δράστης εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς το εμπορικό λιμάνι Φίλιππος Β’. Εκεί, στην προσπάθειά του να διαφύγει προσέκρουσε σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ακολούθως το όχημα κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Ξάνθης όπου ο 33χρονος το ακινητοποίησε και τράπηκε πεζός σε φυγή, κινούμενος σε παρακείμενη δασώδη περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος μετέφερε με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 12 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς και της αντίστασης, καθόσον από την πρόσκρουση, υπέστη υλικές ζημιές ένα υπηρεσιακό όχημα καθώς επίσης ο δράστης αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Χρυσούπολη

Συνελήφθη την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 το βράδυ στη Χρυσούπολη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου ένας 22χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να κατέχει 2 συσκευασίες με μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς και 10 ναρκωτικά δισκία. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες.