Σχεδόν… καθημερινά (!) μετανάστες προσπαθούν να πετάξουν από την Καβάλα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πλαστά έγγραφα!

Νέες συλλήψεις 5 υπηκόων Αφγανιστάν οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα σε πόλεις της Γερμανίας μέσω του μέσω του «Μέγας Αλέξανδρος» με παραποιημένα έγγραφα

Συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής 9 Ιουλίου 2017 στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 33, 30, 30, 25 (γυναίκες) και 16 (άντρας) ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα:

  • Οι τρεις (3) δράστιδες, ηλικίας 33, 30 και 25 ετών, μετέβησαν στο παραπάνω αεροδρόμιο, μαζί με τα τρία ανήλικα τέκνα τους και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Φραγκφούρτη Γερμανίας, κάνοντας χρήση πέντε (5) παραποιημένων δελτίων ταυτότητας των αρχών της Ρουμανίας και της Γαλλίας, καθώς και ενός διαβατηρίου των γαλλικών αρχών, που ανήκει σε άλλο άτομο.
  • Η 30χρονη δράστιδα, μαζί με τα τρία (3) ανήλικα τέκνα της, μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο και επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας, κάνοντας χρήση τεσσάρων (4) πλαστών δελτίων ταυτότητας των ιταλικών αρχών.
  • Ο 16χρονος μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, όπου κάνοντας χρήση παραποιημένου δελτίου ταυτότητας των ελληνικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Φραγκφούρτη Γερμανίας.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.