Επιχείρηση «σκούπα» κατά του παρεμπορίου από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας

Στοχευμένοι έλεγχοι στο Νομό Καβάλας για την καταπολέμηση του παρεμπορίου κατά τους οποίους συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Μπανγκλαντές και κατασχέθηκαν πάνω από 1.600 αντικείμενα

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου 2017 σε παραλιακή περιοχή της Καβάλας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας 3 αλλοδαποί, υπήκοοι Μπανγκλαντές, ηλικίας 46, 38 και 32 ετών, κατηγορούμενοι για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 1.679 είδη παρεμπορίου, στερούμενοι των απαιτούμενων αδειών.

Συγκεκριμένα, κατείχαν και διέθεταν προς πώληση γυαλιά ηλίου, βραχιόλια, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, αξεσουάρ παραλίας, ρολόγια χειρός και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες στους οποίους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.