Αστυνομική επιχείρηση στον «καταυλισμό» των αθίγγανων στην Ανακτορούπολη της Νέας Περάμου (φωτογραφίες)

Οι αστυνομικοί έκαναν τυπικούς ελέγχους στους Ρομά οι οποίοι εδώ και μήνες έχουν εγκατασταθεί απέναντι από το Κάστρο, ενώ κάθε καλοκαίρι ο πληθυσμός τους αυξάνεται

Εδώ και μήνες ο χώρος που χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης απέναντι από τη Βυζαντινή Ανακτορούπολη της Νέας Περάμου έχει μετατραπεί σε «καταυλισμό» αθίγγανων, οι οποίοι το καλοκαίρι αυξάνονται στήνοντας σκηνές, αλλά και πάγκους, όπου πουλάνε διάφορα προϊόντα.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες έχουν διαμαρτυρηθεί κατά καιρούς για την εγκατάσταση των αθίγγανων, εφορμώντας κυρίως από το γεγονός-σύμφωνα με τους ίδιους-ότι οι Ρομά ρυπαίνουν την περιοχή, η οποία αποτελεί την αιχμή της προβολής της Ιστορίας και του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από χιλιάδες επισκέπτες, ενώ κάνουν λόγο και για παραβατικές συμπεριφορές.

Το απόγευμα της Τρίτης 22 Αυγούστου 2017 ισχυρή αστυνομική δύναμη προέβη σε ελέγχους στην περιοχή όπου έχουν εγκατασταθεί οι αθίγγανοι, με σκοπό να εντοπίσει αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές και τις όποιες παρανομίες έχουν τυχόν διαπραχθεί.
Αυτοί οι έλεγχοι γίνονται ανά τακτά διαστήματα κάθε χρόνο, ωστόσο ο πληθυσμός των Ρομά δεν έχει μειωθεί, τουναντίον, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο κάθε καλοκαίρι, ενώ οι περισσότεροι αθίγγανοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, έρχονται από Τουρκία και Βουλγαρία.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, έχουν καταγγελθεί και φασαρίες εντός του «καταυλισμού», ενώ τα βράδια ο περίπατος αρκετών επισκεπτών… σταματάει στην περιοχή όπου έχουν εγκατασταθεί οι αθίγγανοι, καθώς φοβούνται να προσεγγίσουν, ακόμα και να σταθμεύσουν τα οχήματά τους.