Καβάλα: Διακινούσε 600 κιλά όστρακα μέσα σε μια… Mercedes και συνελήφθη στην Εγνατία Οδό

Νέο «κρούσμα» παράνομης διακίνησης ακατάλληλων αχιβάδων μέσα σε λίγες μέρες εντόπισαν οι άνδρες του Λιμενικού

Μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη δύο (2) ημεδαπών στην Εγνατία Οδό για παράνομη διακίνηση ακατάλληλων οστράκων (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) το Λιμενικό απασχόλησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 3 Νοεμβρίου 2017 ένα νέο περιστατικό με πολλά κοινά χαρακτηριστικά.




Συγκεκριμένα, εξακόσια τριάντα οκτώ (638 kg) κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 58χρονος ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στην Εγνατία Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης, σε Ι.Χ.Ε.όχημα που οδηγούσε ο ανωτέρω 58χρονος, εντοπίστηκε να μεταφέρει συνολικά σαράντα τέσσερις (44) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα), του είδους αχιβάδα, χωρίς τα συνοδευτικά τους έγγραφα, με σκοπό την πώληση– εμπορία τους.

Η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, κρίθηκε από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ακατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση, το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών ενώ οι ζώνες αλίευσης δίθυρων μαλακίων της περιοχής παραμένουν κλειστές για αλίευση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.