Καβάλα: Είχαν «ρημάξει» 9 σπίτια και καταστήματα και τελικά συνελήφθησαν

Οι 4 αλλοδαποί δράστες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα-Εξιχνιάστηκε και μια κλοπή δικύκλου στις Κρηνίδες

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 9 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες και επιχειρήσεις, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος-Αύγουστος του 2017 στην Καβάλα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 4 αλλοδαπών, δύο υπηκόων Γεωργίας, ηλικίας 41 και 40 και δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 29 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι:

  • Τον μήνα Μάιο, οι δύο δράστες, ηλικίας 41 και 40 ετών, ενεργώντας τις νυχτερινές ώρες, εισήλθαν από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες σε 6 οικίες στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό των 5, διάφορα χρυσαφικά-κοσμήματα, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ περίπου.
  • Κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος-Αύγουστος, οι δύο δράστες, ηλικίας 29 και 25 ετών, ενεργώντας από κοινού και προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν τρεις φορές σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ), όπου και αφαίρεσαν 4 φιάλες αλκοολούχων ποτών και διάφορα άλλα προϊόντα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε ένα από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, το οποίο αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Εξιχνιάστηκε κλοπή δικύκλου στις Κρηνίδες

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Κρηνίδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που διαπράχθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στις Κρηνίδες Καβάλας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού για κλοπή, διότι, όπως προέκυψε, το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017, αφαίρεσε από τις Κρηνίδες ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν στις Κρηνίδες το αφαιρεθέν δίκυκλο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε ο Αστυνομικός Σταθμός Κρηνίδων.