Αεροδρόμιο Καβάλας: Νέες συλλήψεις αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Όλοι τους ήθελαν να «πετάξουν» για Γερμανία

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου 2017, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις (3) αλλοδαποί, ένας 32χρονος υπήκοος Ιράν και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 32 και 29 ετών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα:

  • Ο 32χρονος υπήκοος Αφγανιστάν μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο και επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ντίσελντορφ Γερμανίας, κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου των βουλγαρικών αρχών.
  • Ο 32χρονος υπήκοος Ιράν μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, όπου κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου των βουλγαρικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βερολίνο Γερμανίας.
  • Ο 29χρονος μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο και επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Στουτγκάρδη Γερμανίας, κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου των βουλγαρικών αρχών.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.