Καβάλα: Καταδίωξη και σύλληψη παράνομων μεταναστών στο Περιγιάλι

Η καταδίωξη του οχήματος ξεκίνησε από την Ξάνθη με τους διακινητές να βγαίνουν από την έξοδο της Άσπρης Άμμου και να εγκλωβίζονται πίσω από τα νεκροταφεία, όπου και συνελήφθησαν μαζί με τους μετανάστες

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη μη νόμιμων μεταναστών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου 2018 στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, άνδρες του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ξάνθης, μετά από την αξιοποίηση κατάλληλων πληροφοριών, εντόπισαν τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Καβάλας όχημα το οποίο μετέφερε 8 παράνομους μετανάστες, ενώ στο ΙΧ επέβαιναν και οι 3 διακινητές.

Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη, ενώ τις αστυνομικές δυνάμεις της Ξάνθης συνέδραμαν και άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας από το Τμήμα Ασφάλειας, την ΟΠΚΕ και την ομάδα ΔΙΑΣ, με το όχημα με τους μετανάστες να βγαίνει στην έξοδο της Άσπρης Άμμου και να κατευθύνεται πίσω από τα νεκροταφεία της Καβάλας, στην προσπάθεια του οδηγού να κάνει τους αστυνομικούς να χάσουν τα ίχνη του οχήματος.

Τελικά, όμως, το όχημα εγκλωβίζεται, καθώς ο οδηγός δε γνώριζε τους δρόμους και με συντονισμένες κινήσεις οι αστυνομικοί της Ξάνθης και της Καβάλας συλλαμβάνουν περίπου στις 07:00 όλους τους μη νόμιμους μετανάστες, καθώς και τους διακινητές. Προανάκριση διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.