Αεροδρόμιο Καβάλας: Δύο νέες συλλήψεις για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα

Δύο άτομα επιχείρησαν να ταξιδέψουν από το «Μέγας Αλέξανδρος» για Γερμανία με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου ατόμου

Συνελήφθησαν το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 28χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και ένας 36χρονος υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

Ειδικότερα:

  • Το πρωί του Σαββάτου 17 Μαρτίου 2018 ο 28χρονος υπήκοος Αφγανιστάν μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, προκειμένου να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βερολίνο Γερμανίας, με τη χρήση διαβατηρίου των γερμανικών αρχών που ανήκει σε άλλο άτομο.
  • Το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Μαρτίου 2018 ο 36χρονος υπήκοος Πακιστάν μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, όπου κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου των αρχών του Πακιστάν, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Στουτγκάρδη Γερμανίας.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.