Καβάλα: 42χρονος αγόρασε μέσω internet από 24χρονο ένα PlayStation και αντ’ αυτού παρέλαβε ένα… CD!

Η διαδικτυακή απάτη είχε διαπραχθεί τον Νοέμβριο του 2017

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 42χρονου ημεδαπού. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 42χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 24χρονος, σχετικά με πώληση ηλεκτρονικής συσκευής (μία μεταχειρισμένη κονσόλα Play Station) και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο 24χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 42χρονο, πείθοντάς τον να αποστείλει στις 2 Νοεμβρίου 2017 με ταχυδρομική επιταγή, το χρηματικό ποσό των 42 ευρώ για την αγορά της παραπάνω συσκευής.

Την ίδια ημέρα κατά την παραλαβή του δέματος, ο 42χρονος διαπίστωσε ότι ο δράστης τον είχε εξαπατήσει, αποστέλλοντάς του ένα δέμα που περιείχε, έναν ψηφιακό δίσκο, αντί του συμφωνηθέντος προϊόντος.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.