Καβάλα: Συνελήφθησαν δύο νεαροί και αναζητείται τρίτος για κλοπές και διαρρήξεις

Είχαν «αδειάσει» ένα παντοπωλείο και διαρρήξει δύο αυτοκίνητα - Προσπάθησαν να «ανοίξουν» και μια επιχείρηση, αλλά...

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας Καβάλας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πέντε (5) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στις 17 και στις 29 Μαρτίου 2018 στην Καβάλα.

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Μαρτίου 2018 στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ένας 27χρονος και μία 21χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή τροχοφόρου κατά περίπτωση. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ένας ακόμη 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, το παραπάνω χρονικό διάστημα, ο 27χρονος, ενεργώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τους άλλους δύο δράστες, διέρρηξαν ένα κατάστημα (παντοπωλείο) και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μία επιχείρηση, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες αφαίρεσαν μεταξύ άλλων από το εσωτερικό του παντοπωλείου και του ενός οχήματος:

  • το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ
  • πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού
  • στιγμιαία λαχεία
  • κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητών τηλεφώνων
  • εισιτήρια λεωφορείων
  • 14 φιάλες αλκοολούχων ποτών
  • 3 ζεύγη γυαλιά ηλίου και οράσεως

Επιπλέον, προέκυψε, ότι ο 27χρονος στις 29 Μαρτίου 2018 αφαίρεσε από την πόλη της Καβάλας, ένα ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.