Διαδικτυακή απάτη στην Καβάλα: 34χρονη πλήρωσε… 15.000 ευρώ για αμάξι που δεν πήρε ποτέ!

Δράστης ένας 63χρονος, «γνωστός» στις Αρχές και με πλούσιο «παρελθόν» σε παρόμοια αδικήματα!

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 34χρονης ημεδαπής. Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 63χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης ανήρτησε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, σχετικά με πώληση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, την οποία εντόπισε η 34χρονη και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει την 34χρονη, πείθοντάς την να καταθέσει, τον Φεβρουάριου του 2018, σε τραπεζικό λογαριασμό του 63χρονου, το χρηματικό ποσό των 15.280 ευρώ, για την αγορά του παραπάνω οχήματος, καθώς επίσης αποπειράθηκε να της αποσπάσει ακόμη 5.000 ευρώ, χωρίς όμως να τα καταφέρει και χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Σημειώνεται ότι ο 63χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την έρευνα ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.