Καβάλα: Γύρισαν από τις διακοπές μέρα μεσημέρι και βρήκαν στο σπίτι τους τη… διαρρήκτρια!

Η 18χρονη είχε «μπει» στο σπίτι ενώ βρίσκονταν μέσα ηλικιωμένο άτομο και είχει προλάβει να αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2018 στη συνοικία του Βύρωνα στην Καβάλα. Ένα ζευγάρι, ένοικοι διαμερίσματος πρώτου ορόφου, μόλις επέστρεψαν από ολιγοήμερες διακοπές εκτός πόλης και ενώ ξεφόρτωναν τα πράγματά τους από το αυτοκίνητο, είδαν στο μπαλκόνι του ισογείου του σπιτιού, εκεί όπου διαμένει η 93χρονη μητέρα τους, μια νεαρή κοπέλα!

Επρόκειτο για 18χρονη η οποία, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, είχε καταφέρει να «μπει» μέσα στο σπίτι από το παράθυρο -ενώ η 93χρονη ήταν μέσα!- και να «σηκώσει» μετρητά (περί τα 100 ευρώ) αλλά και χρυσαφικά.




Μόλις τα παιδιά της 93χρονης κατάλαβαν τι είχε συμβεί, ακινητοποίησαν τη δράστιδα και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Παρόλα αυτά, η 18χρονη κατάφερε, με επιδέξιες κινήσεις, να ξεφύγει πηδώντας πάνω από σκάλες και κάγκελα διπλανών σπιτιών και να γίνει… καπνός!

Η Ασφάλεια Καβάλας αλλά και η Σήμανσης «κινήθηκαν» άμεσα. Από τα δακτυλικά αποτυπώματα εξακρίβωσαν τα στοιχεία της νεαρής, η οποία τους ήταν άλλωστε «γνωστή» από την πλούσια… «δράση» της σε παρόμοια αδικήματα, και τη συνέλαβαν λίγες ώρες μετά.

Τα αφαιρεθέντα χρήματα ήταν στην κατοχή της, όχι όμως τα χρυσαφικά. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους παθόντες αλλά και περιοίκους, το περιστατικό αυτό της διάρρηξης στον Βύρωνα δεν είναι το πρώτο, με τα «κρούσματα» τώρα τελευταία να είναι ανησυχητικά πολλά!

Η οικογένεια ευχαριστεί

Η οικογένεια της ηλικιωμένης γυναίκας θα ήθελε να ευχαριστήσει το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας για την άμεση ανταπόκριση και για την άψογη συμπεριφορά και την ευγένεια όλου του προσωπικού του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας και της Σήμανσης.
Μαριάννα Μητσίνη

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Ιουλίου 2018 στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, 18χρονη ημεδαπή,  διότι, διέρρηξε οικία στην Καβάλα και αφαίρεσε από το εσωτερικό της διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, πλην όμως έγινε αντιληπτή από πολίτη και ακολούθως εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς. Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο του.