Ήθελαν να «σπρώξουν» στην αγορά 10 πλαστά «πενηντάρικα»

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες και ένας άνδρας που έκαναν αγορές σε Πηγές και Κεραμωτή με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ

Σε… καθημερινή είδηση έχει εξελιχθεί πλέον η σύλληψη από την αστυνομία παραχαρακτών που προσπαθούν να κάνουν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα. Το τελευταίο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην περιοχή του Νέστου, όταν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, συνέλαβαν το βράδυ της Τρίτης στην Χρυσούπολη δύο γυναίκες ηλικίας 44 και 25 ετών και έναν 29χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες, κινούμενοι με ΙΧΕ αυτοκίνητο, μετέβησαν σε δύο καταστήματα στις Πηγές και την Κεραμωτή Καβάλας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές, χρησιμοποιώντας δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Μετά από σχετικές καταγγελίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Στο εσωτερικό του παραπάνω οχήματος βρέθηκαν 8 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν 10 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, το όχημα των δραστών και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου Καβάλας.