Δύο οικογένειες ήθελαν να «πετάξουν» στην Αυστρία με πλαστά διαβατήρια

Συνελήφθησαν 4 άτομα που μαζί με τα παιδιά τους επιχείρησαν να ταξιδέψουν στην Βιέννη με πλαστά Βελγικά και παραποιημένα Ιρακινά ταξιδιωτικά έγγραφα

Η λίστα με τις συλλήψεις για παράνομη έξοδο από την χώρα με χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων συνεχώς μεγαλώνει… Έτσι λοιπόν συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης (9/10), στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, 4 αλλοδαποί, ηλικίας 39, 27, (άντρες) και 35, 23 (γυναίκες) ετών, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό την Αυστρία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα, οι 2 δράστες, ηλικίας 39 και 35 ετών, μετέβησαν στο παραπάνω αεροδρόμιο, μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Βιέννη Αυστρίας, κάνοντας χρήση 4 πλαστών διαβατηρίων των βελγικών αρχών.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 27 και 23 ετών, μετέβησαν στο αεροδρόμιο, μαζί με το ανήλικο τέκνο τους και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Βιέννη Αυστρίας, κάνοντας χρήση 3 παραποιημένων διαβατηρίων των ιρακινών αρχών. Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.