4 συλλήψεις για 4 περιπτώσεις καλλιέργειας και κατοχής χασίς

Κατασχέθηκαν 3 φυτά κάνναβης, πάνω από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης, ειδικός εξοπλισμός καλλιέργειας φυτών κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνεχείς είχε τις τελευταίες ημέρες οι συλλήψεις για ναρκωτικά και ιδιαίτερα για χασίς σε χωριά της Καβάλας. Έτσι λοιπόν συνελήφθησαν την Τρίτη (23/10), στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 4 ημεδαποί, ηλικίας 56, 54, 28 (άντρες) και 27 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και διαμορφωμένο χώρο με ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια φυτών, στο εσωτερικό του οποίου ο δράστης καλλιεργούσε δύο φυτά κάνναβης.

Αναλυτικότερα, κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν:

  • 6 γυάλινα βάζα, 5 πλαστικά δοχεία και 5 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1 κιλού
  • 2 φυτά κάνναβης, ύψους 3 εκατοστών
  • ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης αποτελούμενο από λαμπτήρα, μετασχηματιστή, ανεμιστήρες, σύστημα εξαερισμού και ανακλαστήρες

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, σε αγροτική περιοχή του νομού Καβάλας, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον 54χρονο, διότι εντόπισαν σε αγρόκτημά του, μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 60 γραμμαρίων και ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 2,5 μέτρων.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνελήφθη η 27χρονη, διότι βρέθηκαν στην οικία της μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 32 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Στην τέταρτη περίπτωση, το ίδιο πρωί, σε χωριό της Καβάλας, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι κατείχε στην οικία του μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 23,4 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν συνολικά 3 φυτά κάνναβης, 1.115,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ειδικός εξοπλισμός για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.