ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσαμε άμεσα τον φόνο του 18χρονου στην Καβάλα

Για την διαλεύκανση της υπόθεσης συνέδραμαν και αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής από την Θεσσαλονίκη

Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ για την σύλληψη και την ομολογία του 17χρονου μαθητή, ότι το βράδυ της Τρίτης πυροβόλησε και σκότωσε τον 18χρονο φίλο του στην Καβάλα, ήρθε με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας που επισήμανε ότι η ανθρωποκτονία εξιχνιάστηκε άμεσα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην διαλεύκανση της υπόθεσης συνέδραμαν αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και εξειδικευμένα εγκληματολογικά συνεργεία της ΕΛΑΣ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει τα εξής: «Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 18χρονου αλλοδαπού στην Καβάλα.

Ο 18χρονος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε δρόμο στην πόλη της Καβάλας, το βράδυ της Τρίτης (4/12), φέροντας διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο, από τον λαιμό στην αριστερή ωμοπλάτη.

Στο σημείο μετέβησαν και πραγματοποίησαν αυτοψία εξειδικευμένα εγκληματολογικά συνεργεία της Ελληνικής Αστυνομίας και Ιατροδικαστής.

Με βάση τα ευρήματα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των ερευνητικών δεδομένων ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη την Τετάρτη στην Καβάλα 17χρονος, φίλος του θύματος, ο οποίος κατά την εξέταση του ομολόγησε την πράξη του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας».