Θάσος: Τον εξαπάτησε πείθοντάς τον να πληρώσει με… κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας

Το θύμα έστειλε τους κωδικούς μέσω γραπτών μηνυμάτων, για να αγοράσει ένα κινητό το οποίο δεν πήρε ποτέ-Ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, με θύμα έναν 18χρονο ημεδαπό και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη, ενός 34χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 18χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου, την οποία είχε αναρτήσει ο 34χρονος και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του.

Κατά την επικοινωνία τους, ο 34χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 18χρονο, πείθοντάς τον να του αποστείλει μέσω γραπτών μηνυμάτων, την 3-7-2018, τους κωδικούς από 10 κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας, συνολικής αξίας 100 ευρώ, για την αγορά του παραπάνω κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου.