Με αλυσίδες στην εθνικό οδό Αμφίπολης – Καβάλας

Άρθηκε η υποχρεωτική χρησιμοποίηση τους στα άλλα σημεία που επιβλήθηκε από την Αστυνομία, λόγω του χιονιού και του παγετού

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή της Καβάλας με την άνοδο της θερμοκρασίας και την βροχή που έλιωσε το χιόνι και τον πάγο, ήταν η αιτία για την Αστυνομική Διεύθυνση της Καβάλας να άρει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που επέβαλε σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου στην Περιφερειακή Ενότητα που είχαν να κάνουν με την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Στην ανακοίνωση της τονίζεται ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους αυτές εκδόθηκαν, για τα οχήματα, που κινούνται:
(α) Στην Εθνική οδό Δράμας-Καβάλας, από όρια μας με Ν. Δράμας μέχρι Σταυρό – Αμυγδαλεώνα.
(β) Στην Επ. Ο. Καβάλας – Ν. Περάμου.
(γ) Στην Επ. Ο. Ζαρκαδιάς – Λεκάνης.
(δ) Εντός πόλεως Καβάλας.
Στην ίδια ανακοίνωση όμως επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων για παντός είδους και κατηγορίας οχήματα που κινούνται στην Εθνική Οδό Αμφίπολης-Καβάλας, από όριά μας με Ν. Σερρών μέχρι Σταυρό-Αμυγδαλεώνα.
Η ισχύς της εν λόγω απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και την υλοποίησή της με την άρση της προβλεπόμενης  από τον ΚΟΚ σήμανσης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.  Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται με κράτηση ή πρόστιμο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 του Π.Κ. και των κατά περίπτωση άρθρων του Ν.2696/1999 «Περί ΚΟΚ», όπως τροπ. με Ν.3542/2007.