Οι απατεώνες με τα τηλεφωνήματα για «μαϊμού» τροχαία ατυχήματα χτύπησαν και στην Καβάλα

Δεκάδες είναι τα περιστατικά τα οποία έχουν αναφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας-Οι δράστες γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες για τα θύματά τους-Οι περισσότερες κλήσεις είναι από Ρουμάνικα νούμερα

Οι απατεώνες με τα τηλεφωνήματα για δήθεν τροχαίο στο οποίο έχει εμπλακεί συγγενικό πρόσωπο του υποψήφιου θύματος από το οποίο ζητούνταν αρκετές χιλιάδες ευρώ για να μην… οδηγηθεί στη φυλακή χτύπησαν και στην Καβάλα.

Τα περιστατικά με τους επιτήδειους με τα τροχαία «μαϊμού» είναι δεκάδες το τελευταίο διάστημα, τα περισσότερα στον δήμο Παγγαίου και συγκεκριμένα στη Νέα Πέραμο. Στο τελευταίο περιστατικό, οι απατεώνες επικοινώνησαν με κάτοικο της Νέας Περάμου, ο οποίος άκουγε στην άλλη γραμμή κάποιον να κλαίει. Όταν ρώτησε ποιος είναι, του είπαν ότι συγγενικό του πρόσωπο έχει σκοτώσει σε τροχαίο έναν πεζό και κρατείται στην Αστυνομία, ζητώντας του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να βγει.

Το υποψήφιο θύμα, όμως, δεν την πάτησε, όπως και κανείς από όσους δέχτηκαν τέτοιου είδους τηλεφωνήματα στον Νομό Καβάλας. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι επιτήδειοι γνωρίζουν πολλές λεπτομέρειες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων τους.




Όσον αφορά τις κλήσεις, οι περισσότερες εμφανίζονται με ρουμανικό κωδικό, ενώ ο πιο συχνός αριθμός είναι ο 040 753599239.

Οι Αστυνομικές Αρχές συστήνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην υποκύπτουν στον ψυχολογικό εκβιασμό των απατεώνων, ενώ αν δεχτούν κάποιο ύποπτο τηλεφώνημα, να το αναφέρουν αμέσως στο οικείο αστυνομικό τμήμα.