Καβάλα: Προσπάθησαν να διαρρήξουν σπίτι μέρα μεσημέρι κι ενώ βρίσκονταν μέσα η ένοικος

Οι δράστες είναι ανήλικοι και συνελήφθησαν μετά από την αστραπιαία επέμβαση της Αστυνομίας-Δεκάδες τα περιστατικά διαρρήξεων και απόπειρας διαρρήξεων σε γειτονιές της Καβάλας

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά απόπειρας διαρρήξεων και διαρρήξεων τόσο στο κέντρο της Καβάλας όσο -και κυρίως- σε γειτονιές της πόλης, όπως στο Περιγιάλι και στον Βύρωνα, όμως τελειωμό δεν έχει και το… θράσος των δραστών.

Τελευταίο περιστατικό καταγράφηκε μέρα μεσημέρι της Πέμπτης 4 Απριλίου 2019, λίγο μετά τις 15:30 στη συνοικία του Βύρωνα, όταν οι δράστες προσπάθησαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στο οποίο διαμένει μια ηλικιωμένη γυναίκα, επιχειρώντας να μπουν από το παράθυρο.




Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη φώναξε για βοήθεια τους γείτονες, ενώ κάλεσε και την Αστυνομία, με την ομάδα ΔΙΑΣ να ανταποκρίνεται αμέσως και να βρίσκεται στο σημείο μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας και τις μαρτυρίες περιοίκων, κατάφεραν να συλλάβουν τους φερόμενους ως δράστες. Πρόκειται για δύο ανήλικα αδέρφια Ρομά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, τα οποία δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνονται για διάρρηξη.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έξαρση στις διαρρήξεις και στις απόπειρες διάρρηξης σπιτιών στην Καβάλα, με την Αστυνομία να μην προλαβαίνει να ανταπεξέρχεται στα περιστατικά, ενώ άλλα τόσα έχουν διαλευκανθεί, με τους δράστες να έχουν συλληφθεί.