Καβάλα: 34χρονος μετέφερε πάνω από 1 τόνο αχιβάδες με ΙΧ αυτοκίνητο [Φωτογραφίες]

Συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού στην Εγνατία Οδό στο ύψος του λιμανιού «Φίλιππος Β’» - Είχε 60 σάκους με όστρακα που κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση

Χίλια τριακόσια ενενήντα δύο κιλά (1.392 kg) όστρακα, υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πρωινές ώρες της Παρασκευής (5/7), στην περιοχή της Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας  34 ετών, για κατοχή και μεταφορά δίθυρων μαλακίων.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του εμπορικού λιμένα Καβάλας), ένα ΕΙΧ όχημα με οδηγό τον 34χρονο, με το οποίο μετέφερε 60 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, χωρίς να φέρει συνοδευτικά έγγραφα.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα μεταφερόμενα όστρακα δεν έφεραν συνοδευτικά έγγραφα-σήμανση, το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά τους, (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), καθώς και ότι ήταν υπολειπομένων διαστάσεων. Επίσης, έπειτα από έλεγχο του  Τμήματος Κτηνιατρικής ΠΕ Καβάλας, κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.