Καβάλα: 37χρονος κουβαλούσε παράνομα πάνω από έναν τόνο όστρακα και συνελήφθη

Ο δράστης «πιάστηκε» στον Άγιο Σίλα - Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο μεταφοράς καθώς και η ποσότητα των οστράκων η οποία πρόκειται να καταστραφεί

Χίλια εκατόν εξήντα οχτώ κιλά (1.168 kg) όστρακα υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 37χρονος για παράνομη μεταφορά οστράκων υπολειπομένων διαστάσεων.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουλίου 2019 από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος Αγίου Σίλα Καβάλας), Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 37χρονος και μετέφερε πενήντα πέντε (55) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους χιλίων εκατόν εξήντα οχτώ κιλών (1.168 kg), χωρίς συνοδευτικά έγγραφα – σήμανση.
Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.