Μπλόκο σε 3 διακινητές και 15 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στην Εγνατία οδό και στην Εθνική οδό Πόρτο Λάγους - Ξάνθης

Συνελήφθησαν το Σάββατο (27-7-2019), στους νομούς Καβάλας και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ξάνθης, 3 διακινητές, ένας 44χρονος αλλοδαπός και δύο ημεδαποί, ένας 38χρονος και μία 28χρονη, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 15 μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, βραδινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή 27/28-7-2019, στην Εγνατία Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν από αστυνομικούς μεικτού συνεργείου ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, οι δύο δράστες, ηλικίας 38 και 28 ετών, διότι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Εθνική Οδό Πόρτο Λάγους – Ξάνθης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα 11 μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν συνολικά 2 ΙΧΕ αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.