Θάσος: «Επεισοδιακή» σύλληψη δύο νεαρών για ένα κιλό κοκαΐνη

Οι συλληφθέντες αντιστάθηκαν και προκάλεσαν ζημιά σε όχημα των στελεχών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Καβάλας!

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 26 και 29 ετών, προέβησαν το πρωί του Σαββάτου 17 Αυγούστου 2019 τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 ”ΔΙΑΣ”, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, για απείθεια, για αντίσταση, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για οδήγηση Ι.Χ.Ε. οχήματος, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τα ανωτέρω στελέχη ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. όχημα, στον οικισμό Πρίνου Θάσου, με οδηγό τον 26χρονο και συνοδηγό τον 29χρονο, όπου βρέθηκε εντός του Ι.Χ.Ε., μία νάιλον συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη μικτού βάρους 1,1 gr. Κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησής τους αντιστάθηκαν, ενώ ο οδηγός εκτέλεσε επικίνδυνο ελιγμό διαφυγής, προξενώντας υλικές ζημιές σε ένα εκ των δύο οχημάτων που επέβαιναν τα ανωτέρω στελέχη.
Επιπλέον, σε νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν σε τρεις οικίες σχετιζόμενες με τους ανωτέρω αλλοδαπούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τρεις (03) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 198γρ, 26,1γρ και 8,4γρ,
  • μία (01) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, και
  • μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα κοκαΐνη μικτού βάρους 23,7 γρ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλες οι ναρκωτικές ουσίες και το Ι.Χ.Ε όχημα.